به گزارش روابط عمومی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، احسان یزدیان در پنجمین رویداد سرمایهگذاری «فولادیشو» در شهرک، با اشاره به بازیگران زیست بوم فناوری و نوآوری اظهار کرد: صنایع بزرگ و تامین کنندگان مالی دو بازیگر مهم این زیست بوم هستند که نقش پررنگی را ایفا میکنند. صنایع بزرگ مثل فولاد مبارکه بازار بسیار بزرگی برای محصولات فناورانه هستند و میتوانند زنجیره ارزش و سبد محصولات خود را از طریق شرکتهای دانشبنیان و فناور افزایش دهند. حمایت صنایع بزرگ از شرکتهای دانشبنیان و فناور بزرگتر میتواند زمینهساز توسعه دانشبنیانهای کوچکتر شود.
وی افزود: سرمایهگذاری در شرکتهای دانشبنیان و فناور نقش دیگر صنایع بزرگ در این زیست بوم است. MSTID بزرگترین صندوق سرمایهگذاری خطرپذیر کشور در صنعت فولاد محسوب میشود که تاکنون سرمایهگذاریهای مختلفی در شرکتهای فناور انجام داده و وظیفه ما به عنوان پارک علم و فناوری، کمک به رشد بازیگران و بهبود زیست بوم فناوری و نوآوری استان است.
یزدیان خاطرنشان کرد: اضافه شدن پیشرانهای اقتصاد دانشبنیان به دستهبندی جدید شرکتهای دانشبنیان، سیاست خوبی بود که جدیدا انجام شده است. شرکتهای پیشران اقتصاد دانشبنیان میتوانند به توسعه بازار شرکتهای نوپا و فناور کوچکتر کمک کنند. اقدامات انجام شده در این حوزه نشان میدهد پای صنایع بزرگ به توسعه شرکتهای دانشبنیان باز شده است. استان اصفهان میزبان 9.4 درصد شرکتهای فناور، 12 درصد شرکتهای نوآور و 8.6 شرکتهای نوپا کشور است که در حوزههایی مانند مواد پیشرفته و فناوریهای شیمایی، ماشین آلات و تجهیزات پیشرفته، و تجهیزات پزشکی فعالیت میکنند. این سه حوزه بیشترین سهم را در سبد شرکتهای حاضر در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان دارد که دو حوزه اول آن مرتبط به صنعت فولاد است.
سهم ۴ درصدی اصفهان از کل درآمدهای اقتصاد دانشبنیان
وی تصریح کرد: خدمات تجاریسازی یکی از مهمترین نیاز شرکتهای دانشبنیان و فناور است که میتواند با کمک صنایع بزرگ تسهیل شود. لازم است شرکتهای فعال در این حوزه در اصفهان توسعه یابد.
معاون توسعه فناوری شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان گفت: اصفهان 9 درصد کل شرکتهای دانشبنیان کشور را در اختیار دارد اما تنها 4 درصد کل درآمد این حوزه را به خود اختصاص داده است. این مورد نشان میدهد تعداد شرکتهای بزرگ این حوزه در اصفهان کم و آنچه میتواند این بازار را در اصفهان توسعه یابد، همکاری صنایع بزرگ است. استانهایی مانند البرز علیرغم تعداد کمتر شرکتهای دانشبنیان، فناور و نوآور، سهم دو برابری درآمد نسبت به تعداد شرکتها را دارند.
وی در بخش دیگری با تاکید بر اهمیت نقش صندوقها و نهادهای سرمایهگذار خطرپذیر کشور گفت: سهم استان تهران در این حوزه 74 درصد اما سهم اصفهان 2.6 است، اگرچه در پایان سال جاری این آمار در اصفهان حداقل دو برابر میشود اما لازم است بیش از پیش به این حوزه توجه شود تا بتوان سهم اصفهان را اقتصاد دانشبنیان کشور به مقدار قابل توجهی افزایش داد.
فرصت رقابت دانشبنیانهای ایرانی با بزرگترین شرکتهای جهان
معاون توسعه فناوری شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در پایان با اشاره به تغییر پارادایم در اغلب فناوریهای نوظهور گفت: اغلب فناوریهای نوظهور در روشهای حل مسئله سادهسازی شدهاند و مدلسازی آنها در مواجه با یک چالش تغییرات بنیادی داشته است که باید به این تغییر پارادایم توجه کرد. روشهای ساخت پیشرفته، هوش مصنوعی، روباتیک و پردازش ابری از جمله صنایعی هستند که توسط این پارادیم تحت تاثیر قرار گرفتند. این موضوع میتواند فرصتی برای شرکتهای ایرانی باشد که فاصله خود را برترین شرکتهای حاضر در دنیا کاهش دهند و حتی خود را در زمره آنها قرار دهند.
تعداد بازدید : ۴۸۲ تاریخ: 1402/08/10
پربازدیدترینها
درحال حاضر کامنتی ثبت نشده است.
مشگلانی: تقویت شبکهسازی بین روابطعمومیها و رسانهها، حل چالشها را تسهیل میکند
مدیرکل روابط عمومی و امور بینالملل استانداری اصفهان در نشست مدیران روابط عمومی دستگاههای اجرایی…تفاهم نامه سرمایهگذاری میان CVC بانک صادرات و شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان امضا شد
در سالی که به نام سرمایه گذاری در تولید مزین است، شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در راستای سرمایهگذار…